HTML

györgytelep

Friss topikok

Címkék

1. nap (3) 10 nap (1) 11. nap (1) 12. (1) 13. nap (1) 14. nap (1) 15. nap (1) 16. nap (1) 17. nap (1) 2. nap (3) 3. (3) 4. nap (3) 5. nap (3) 6. nap (3) 7. nap (3) 8.nap (1) 9. nap (1) erkezes (3) fenykepek (4) fotok (4) indulas (2) liechtenstein (21) nap (2) Címkefelhő

Elso nap

2013.02.05. 21:56 Telep György

A pecsi indulas utan a gyerekek nagy orommel fogtak hozza uzsonnajuk elfogyasztasahoz. Kozben jokedvuen beszelgettek egymassal es birtokba vettek az egesz vasuti kocsit. Helyet cserelgettek, vandoroltak, szomszedoltak. A gyerekek, amig be nem sotetedett, kivancsian kemleltek a kornyezo tajat is a vonatablakon at, es kerdezgettek, hogy merre jarunk eppen. Elovettuk a terkepet, es alaposan attanulmanyouztuk a mar megtett, es a meg elottunk allo hosszu utat. 

Budapesten, a Keleti palyaudvaron hamar megtalaltuk a kilences vaganyt, ahonnan a Zurichbe tarto vonat indult. A pesti kapcsolattartonk is megerkezett, akitol megkaphattuk a nemzetkozi vonatjegyeket, valamint a nevre szolo utasbiztositasokat. Csatlakozott hozzank negyedik kiseronk, Marci is. A varakozassal toltott fel ora idejeig egy varoteremben szaladgalhattak a gyerekek, megmozgatva faradt taghjaikat. A vonatunk hamar begurult, igy boven volt idonk megtalalni fulkeinket, es kenyelembe helyezni magunkat. A gyerekeken ekkor nemi faradtsag vett erot, de hamarosan felelenkultek. Mindenfele mokas jatekot talaltak ki, es orakig jatszottak oket. A hatarhoz kozelitve csupa szem es ful lett mindenkibol, es a sotetseg ellenere sok erdekesseget figyeltek meg Magyarororszag es Ausztria kozott. Ahogy egyre jobban belecsusztunk az ejszakaba, a kisebbektol kezdve a nagyobbakig mindenkinek lecsukodott a szeme. Az uleseken egymas vallara borulva, osszegombolyodve aludt mindenki, es nagyon kedves latvanyt nyujtottak. A kocsiban vegig jo meleg volt, senki nem fazott.

Kisebb-nagyobbb megszakitasokkal vegigaludtuk az utat, es azon vettuk eszre magunkat, hogy mar Ausztria tulso vegere ertunk. Meg sotet volt, amikor elkezdtuk ebresztgetni a gyerekeket. Egy-kettore osszepakoltak, es az almossagot hamar legyozte az erkezes izgalma. Vendeglatoink, Bani es tarsa, kerekes kocsikkal vartak bennunket a svajci Buchs varosaban. Igy egy pillanattal se kellett tovabb cipelnunk a csomagokat a kelletenel. A parkoloban ket feher kisbusz varakozott rank, amiket hamar megraktunk a borondjeinkkel; a gyerekek is gyorsan felpattantak rajuk es becsatoltak a biztonsagi oveiket. A Rajna hidjan leptuk at az orszaghatart Svajc es Liechtenstein kozott. Nehany perc buszozas utan elertuk a szallashelyunket Schaanban. A kiserok es a vendeglatok egy gyors kupaktanacs utan elkeszitettek a szobabeosztast, es a gyerekek boldogan vettek birtokba agyaikat, szekrenyeiket. (A szobak ket-harom agyasak, a furdok es wc-k kozosek. Az emeleten tortenik az alvas es tisztalkodas, a foldszinten pedig a konyha, az etkezo es a jatszoszobak talalhatok.) Egy gyors zuhanyzas-mosakodas utan az etkezobe mentunk, ahol Bani mar teritett asztallal vart bennunket. A reggelit kovetoen szerettuk volna ravenni a gyerekeket, hogy testuk es szellemuk felfrissuleset egy rovid csendes pihenovel szolgaljak, amely lehetoseggel azonban csak egynehanyan eltek.

Ezutan ismet az etkezoben gyultunk ossze: elkeszult az ebed. Jo forro levest, es finom husos tesztat kaptunk slataval, plusz a gyerekek egy kis csokit is. Harom uj munkatarsat is megismerhettunk: Ana egy horvat szarmazasu mindenes (aki sokat tud magyarul es nagyon jol foz!), Sarina egy fiatal gyakornok, Ginny pedig egy angol segito. Jatek es egy nagy megbeszeles utan (ahol Bani a hazirendet ismertette) setalni indultunk. Minden gyerek kezebe nyomtak egy csomag mesterseges szinezektol es edesitoszerektol mentes cukorkat, es korbe jartuk a falu meretu varoskat, amely harom hetig az otthonunk lesz majd. A kornyezet egyebkent festoi: ket oldalrol hatalmas hegyek vesznek korul bennunket - az egyik a Drei Schwester hegy, a masik a - mar Svajchoz tartozo - Rätikon hegyseg. A Rajna volgyere is ralatasunk nyilik a szallasunk ablakaibol. Seta utan uzsonna es jatek kovetkezett, majd vacsora es megint jatek. A gyerekek kozul nehanyan mar ugyesen segitettek, masoknal meg gond volt a szabalyok betartasaval. Remeljuk azonban, hogy ez hamarosan jo iranyba valtozik majd.

1 komment

Címkék: 1. nap erkezes liechtenstein

A bejegyzés trackback címe:

https://gyorgytelep.blog.hu/api/trackback/id/tr825064744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tremmel Zsanett 2013.02.17. 19:59:44

Krisztián! Mi is nagyon szeretünk! Érezd jól magad, hiányzol nekünk is , és a testvéreidnek is.
Anya és Mama!
süti beállítások módosítása