HTML

györgytelep

Friss topikok

Címkék

1. nap (3) 10 nap (1) 11. nap (1) 12. (1) 13. nap (1) 14. nap (1) 15. nap (1) 16. nap (1) 17. nap (1) 2. nap (3) 3. (3) 4. nap (3) 5. nap (3) 6. nap (3) 7. nap (3) 8.nap (1) 9. nap (1) erkezes (3) fenykepek (4) fotok (4) indulas (2) liechtenstein (21) nap (2) Címkefelhő

Masodik nap

2013.02.06. 23:13 Telep György

A tegnapi korai lefekvesnek hala, a gyerekek szinte kivetel nelkul maguktol ebredtek, es frissek, kipihentek voltak. Reggeli utan gyors fogmosas kovetkezett, majd nyolc gyerek - ket felnott kisereteben - a mikrobuszra pattant. Az ifjusagi haz vezetoje, Bani, elvitt bennunket Liechtenstein fovarosaba, Vaduzba, majd fordult egyet a csapat masik feleert. (Ebben a csoppnyi orszagban a tavolsagok is kicsik, nem kellett sokat varakoznunk!) Es hogy mire keszultunk itt? Tornaoranak neztunk elebe!

Egy modern es nagyon szepen rendben tartott altalanos iskola tornatermebe mentunk, ahol mezitlab hodolhattunk a sportolas elvezetenek. Bani a legkulonbozobb jatekokkal mozgatott meg minket, igy mindenki sokat futott es ugralt, anelkul, hogy eszrevette volna. A csapatjatekok feldobtak a tarsasagot, es rengeteget drukkoltunk, nevettunk az egy ora alatt. Nagyon szep volt, hogy Bani mindig a fair kuzdelemre torekedett, meg arra, hogy az eroviszonyok ki legyenek egyenlitve. Vegul mindenki kezet razott egymassal, es megkoszontuk egymasnak a jo jatekot. Visszafele megint valtasban mentunk, s a varakozo gyerekek egy kozeli jatszoteret is megrohamozhattak nagy lelkesedessel.

Hazaerve szabad jatek kovetkezett, majd pontban tizenket orakor az ebed. Megint Anna es Sarina fozott; natur szelet es sutoben sult krumpli volt a menu, termeszetesen salataval, es a gyerekek egyik nagy kedvencevel, a hazi keszitesu salataontettel. Ebed utan elkeszitettunk egy beosztast arrol, hogy mely gyerekek lesznek felelosek a konyhai munkalatokert es a jatszoszobak rendberakasaert a nap vegen. Erre egyebkent lelkesen jelentkeztek, es alaposan vegigtanulmanyoztak a atablazatokat, amiket kiragasztottunk a falra.

A haz keszleteit atnezve mindenkinek kerestunk egy overallt, es akinek szuksege volt ra, bakancsot, hotaposot is. Igy a ho es a hideg ellen felvertezve mehettek ki a gyerekek a szallasunk melletti dombra. Ennel nagyszerubb szankopalyat keresve sem talalhatnank: egy lankas, hofodte legelo 400 meter hosszan nyulik el kozvetlenul elottunk... A hatterben sziklas hegyek es az erdo... elottunk Schaan varosa... a tavolban a Rajna volgye es a svajci hegyek. Bani mindenkinek adott egy bobot (muanyag, fekkel es kormannyal ellatott hocsuszkat), amivel a gyerekek rendithetetlenul masztak a dombra es siklottak lefele. Gyorsasagi versenyt is hirdettunk, amelynek a nyerteseit kesobb egy-egy csokival jutalmaztuk.

A szankozas izgalmai utan vernaranccsal, keksszel es napolyival csillapithattak ehseguket a gyerekek. Ezt kovetoen mindenki leult kepeslapot irni - a kisebbeknek termeszetesen segitettunk. A lapokat holnap elvisszuk a postara, es varhatoan jovo heten meg is kapjak majd a cimzettek.

Vacsoraig megint jatszas kovetkezett, azutan minden gyerek kapott egy fuzetet, amelyben meg szeretnenk orokiteni az ittletunk legfontosabb elmenyeit, az elsosok rajzzal, a tobbiek naploszeruen. Estere mindenki fellelkesedett a masnapi szobaszepsegversenyen, es sokan mar egy elozetes rendrakast is elvegeztek. A furdoszobakat a gyerekek onalloan tettek rendbe maguk utan, es a vegleges alvasi rend is kialakult (nehanyan helyet csereltek, elkoltoztek).

A szallasunkrol nem lehet telefonalni (vonalas vagy internetes telefonnal sem), de ez igy van rendben. A gyerekek egyre inkabb otthon erzik magukat itt. Bar sokan gondolnak vagyakozva Pecsre, a mai nap mar sokkal olajozottabban zajlott, mint a tegnapi. A szabalyok kezdenek beepulni a gyerekekbe, es igy mindenki szamara sokkal konnyebben, elvezetesebben telik az ido.

Szólj hozzá!

Címkék: 2. nap liechtenstein

A bejegyzés trackback címe:

https://gyorgytelep.blog.hu/api/trackback/id/tr125066645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása