HTML

györgytelep

Friss topikok

Címkék

1. nap (3) 10 nap (1) 11. nap (1) 12. (1) 13. nap (1) 14. nap (1) 15. nap (1) 16. nap (1) 17. nap (1) 2. nap (3) 3. (3) 4. nap (3) 5. nap (3) 6. nap (3) 7. nap (3) 8.nap (1) 9. nap (1) erkezes (3) fenykepek (4) fotok (4) indulas (2) liechtenstein (21) nap (2) Címkefelhő

Ráadás: a "különleges szósz"

2013.03.02. 18:57 Telep György

Következzen a kicsik és nagyok által egyaránt kedvelt salátaszósz receptje, mindenki gyarapodására:

Összetevők (20 főre):
500 ml étolaj (lehetőleg extraszűz olívaolaj)
1,5 dl ecet (10%)
2 tojás
4 púpos evőkanál fűszerkeverék (olasz, saláta vagy bármi más)
1 kis fej hagyma
1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A hagymát nagyon apróra vágjuk. Hozzáadjuk az olajat és a fokhagymát, jól összekeverjük. A két tojást egy tálba ütjük, és lassanként hozzáadjuk az olajos keveréket, turmixgéppel folyamatosan keverve.
Az ecettel elkeverjük a fűszereket, és lassanként a tojásos keverékhez öntjük. Ízlés szerint sózzuk.

Tippek:
Az ecettel óvatosan bánjunk. Érdemes kisebb mennyiséggel kezdeni, majd folyamatosan hozzáadni egy-egy kanállal az öntetünkhöz, hogy az optimális ízvilágra rátaláljunk.
A fokhagymát kihagyva enyhébb ízű szószt kapunk.
A szószt legföljebb három napig tároljuk a hűtőben, és győződjünk meg róla, hogy egészséges tojásokat használunk.
Az eredeti liechtensteini szósz sajnos utánozhatatlan, mert csak helyben kapható fűszerkeverékkel készül. Sebaj, érdemes mindenkinek kikísérleteznie a saját kedvencét!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyorgytelep.blog.hu/api/trackback/id/tr785113445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása