HTML

györgytelep

Friss topikok

Címkék

1. nap (3) 10 nap (1) 11. nap (1) 12. (1) 13. nap (1) 14. nap (1) 15. nap (1) 16. nap (1) 17. nap (1) 2. nap (3) 3. (3) 4. nap (3) 5. nap (3) 6. nap (3) 7. nap (3) 8.nap (1) 9. nap (1) erkezes (3) fenykepek (4) fotok (4) indulas (2) liechtenstein (21) nap (2) Címkefelhő

Kilencedik nap (2013. feb. 13, szerda)

2013.02.14. 11:56 Telep György

A mai napon ujabb ket segito erkezett hozzank. Fabiana es Rebekka kozepiskolas lanyok, akik szocialis hetet toltenek el a schaani gyerekhazban. A nyelvi kulonbsegek nem jelentettek akadalyt koztuk es a gyerekek kozott: a kislanyok vigan babaztak veluk, a fiuk pedig lelkesen udvaroltak nekik.

Mivel ma hamvazoszerda van, nem ettunk hust, ehelyett Anna es Sarina finom halat  sutott nekunk kukoricasalataval, tartarmartassal, citrommal, es melle fott krumplit falatoztunk.

Egy rovid csendes piheno utan nekivagtunk egy turanak a hofodte hegyen. Az aprocska Liechtenstein tekintelyt parancsolo 400 km hosszu turautvonal-halozatanak egy szep szakaszat jartuk meg. Az osvenyt nem veletlenul hivjak  Herceg-utnak: Schaanbol egyenesen a vaduzi kastelyhoz vezet. Igy hat, vandorutunk vegen, ismet a nagyhercegi rezidencia kozvetlen kozeleben talaltuk magunkat. Menet kozben megcsodalhattunk egy nehai holland kereskedo festoi, evszazados villajat, atkeltunk egy befagyott tavon, es meghallgattuk a „zummogo kovet". Egy kis patak partjan uzsonnaztunk, es felfedeztunk a hegyoldalrol alacsungo embermagas jegcsapokat. A kastely labainal legurultunk a behavazott domboldalon, es gyonyorkodhettunk a vaduzi panoramaban. Vegul buszra szalltunk, es joleso faradtsagtol elpilledve tertunk haza.

Este, meseolvasas kozben sablonokkal rajzoltunk es pecseteltunk.  Nehanyan levelet irtak a szuleiknek, nagyszuleiknek, amelyeket holnap fogunk postara adni.

1 komment

Címkék: liechtenstein 9. nap

A bejegyzés trackback címe:

https://gyorgytelep.blog.hu/api/trackback/id/tr535079459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bogdán Lianna 2013.02.15. 08:10:26

szijaapukám jolvagy mert nem látlak a képeken pedig fentvan nagyonsok kép és ketön vagy csak rajta mond a bálintnak hogy teis otvagy csináljon töb képet rolad szeretünk vigyázmagadra szeretünk idöpontot irjátok meg hogy pontosan mikor jötök szija puszi
süti beállítások módosítása