HTML

györgytelep

Friss topikok

Címkék

1. nap (3) 10 nap (1) 11. nap (1) 12. (1) 13. nap (1) 14. nap (1) 15. nap (1) 16. nap (1) 17. nap (1) 2. nap (3) 3. (3) 4. nap (3) 5. nap (3) 6. nap (3) 7. nap (3) 8.nap (1) 9. nap (1) erkezes (3) fenykepek (4) fotok (4) indulas (2) liechtenstein (21) nap (2) Címkefelhő

Tizenkettedik nap (2013. februar 16, szombat)

2013.02.17. 00:47 Telep György

Reggelre olyan suru kod lepte el az egesz kornyeket, hogy jobbnak lattuk nem kimenni ebben a nyirkos, nyalkas idoben. Odebenn jatszottunk es kezmuveskedtunk - sokan az itteni segitoknek, kiseroknek, szuleiknek keszitettek ajandekot, mert mar "benne van a levegoben", hogy nemsokara letelik a Liechtensteini Voroskereszt Gamander Gyermekotthonaban toltott idonk. Valoban, tul vagyunk mar vendegeskedesunk ket harmadan, tele elmenyekkel, emlekekkel, tapasztalatokkal. Mindanniyan vagyunk mar egy kicsit haza, de a kozelgo bucsu szomorusaga is erezheto sokakon. 

Lena ebedre keszitett pizzaja ismet toretlen nepszerusegnek orvendett. Itt a levesek is olyan finomak, hogy a gyerekek ketszer-haromszor sorba allnak, hogy ujra kaphassanak belole, sot, meg vacsorara is kernek. 

Delutan Lenaval es Sarinaval barangoltunk Vaduz varnegyedet, a hires piros hazzal, a Loewen szalloval es sok mas kozepkori epulettel egyutt. Azutan a setaloutszat jartuk vegig, megcsodalva sok modern szobrat, muzeumat es mindenekfolott az egyik aruhaz focicipoit. Korbejartuk aregi es az uj orszaghazat, es betertunk a szekesegyhazba. Itt es mindenutt ezen a videken sok szep, magas emberrel talalkoztunk. 

A katedralisban arra batoritott bennunket Lena, hogy enekeljunk egyet. A gyerekek orommel daloltak egyedul is, csoportban is. Nehany perc sem telt bele, s sekrestyebol elolepett egy ferfi, es "Jo napot kivanok!"-kal koszontott bennunket. Elovarazsolt egy zacsko csokit a gyerekeknek, es kozben elmeselte, hogy Becsben tanult orgonalni, s innen tud valamicsket magyarul. Azutan meselt nehany szot a templomrol a gyerekeknek, es elvitt bennunket egy kis orgonahoz (a nagyot most ujitjak fel). Bemutatott nehany fogast, amelyeket a gyerekek lelkesen imitaltak, majd odaengedte oket az orgonahoz is. A buszcsatlakozas miatt hamarosan indulnunk kellett, pedig szivesen maradtunk volna meg. 

Este a szokasos tevekenysegeken kivul nagyon orultek a gyerekek Ginny latogatasanak (aki egyebkent naponta ketszer benez hozzank, es sziven viseli sorsunkat) es a lottojateknak.

Az alabbi fenykepalbumban tobbek koztna Maria zum Trost-nal tett elso latogatasunk, a mult penteki uszas, a plankeni kirandulas, a hercegnoi audiencia, es a svajci tura kepei lathatok.

Liechtenstein 3

1 komment

Címkék: nap 12. fotok liechtenstein fenykepek

A bejegyzés trackback címe:

https://gyorgytelep.blog.hu/api/trackback/id/tr875084191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bogdán Lianna 2013.02.17. 13:54:05

szija attilám jovagy nem irnak rolad semit mikor jötök pontosan ird meg bálint hogy hányorakor kösz attilám szeretünk hiányzol remélem jol érzed magad vigyázmagadra jo és nelegyél rosz
süti beállítások módosítása