HTML

györgytelep

Friss topikok

Címkék

1. nap (3) 10 nap (1) 11. nap (1) 12. (1) 13. nap (1) 14. nap (1) 15. nap (1) 16. nap (1) 17. nap (1) 2. nap (3) 3. (3) 4. nap (3) 5. nap (3) 6. nap (3) 7. nap (3) 8.nap (1) 9. nap (1) erkezes (3) fenykepek (4) fotok (4) indulas (2) liechtenstein (21) nap (2) Címkefelhő

Harmadik nap

2013.02.08. 13:27 Telep György

Reggel a szobak rendberakasaval kezdtuk a napot. Egy fuggetlen birakbol allo bizottsag modszeresen vegigjart minden haloszobat, es pontokat adott az ott talalhato rendet es tisztasagot illetoen. Ezeket azutan egy tablazatban osszesitettuk, es kifuggesztettuk a falra, hogy a gyerekek is lathassak, faradozasaik nem voltak hiabavalok.

A reggeli elkoltese utan ismet szankozni mentunk a hazunk melletti dombra. Elozo este ota folyamatosan hullik a ho, igy most a szuz havat szanthattak fel a gyerekek a bobjaikkal. Fontos tudni, hogy mindenki, akinek nem volt, kapott vastag, vizallo ruhat, kesztyut, sapkat, salat, bakancsot. A haznak boseges keszlete van minden ilyen ruhadarabbol, igy egyik gyerek sem fazott. Hasonlokeppen, benti ruhazatbol is boven van: figyelunk arra, hogy mindig mindenki szaraz, meleg ruhaban, benti cipoben legyen.

A haz homerseklete egyebkent nagyon kellemes, nehany gyerek meg a pulovert sem igenyli, mert a friss, csipos hideg az ajton-ablakon kivul reked. Ejszaka sem csokken a homerseklet, es a paplanjaink vastagok, matracaink puhak, lepedoink barsonyosak. Torolkozobol is van boven, a vizcsapok kezelese egyszeru, furdeskor sem fazik senki. Vendeglatoink meg arra is gondot forditottak, hogy a vizhomersekletet ugy allitsak be, hogy az soha ne legyen olyan forro, hogy a gyerekek veletlenul megegessek magukat.

Az alagsorban ipari meretu mosogep gondoskodik arrol, hogy a ruhak ne maradjanak piszkosak, es a szaritogepben nehany perc alatt melegre, puhara, illatosra szaradnak a frissen mosott ruhak. A nedves kinti viseletet hatalmas fregolira logatjuk, amikor bejovunk, es ha szukseg van ra, meg legbefuvassal is gyorsithatjuk a szaradast. Ha barmi mas hianyzik - fogkefe, fogkrem, sampon, tusfurdo, fesu, papucs stb. - az is keznel van.

Az etkezesek is ugyanilyen jol ki vannak talalva. A konyhai segitok gondoskodnak a teritesrol es az eves utani elpakolasrol. Termeszetesen a felnottek felugyelik oket. A gyerekek ket asztalnal ulnek, a kenyer es a ravalok mar ott varjak oket minden reggel. Onalloan toltik meg bogreiket tejjel, kakaoval vagy gyumolcsszorppel, es onalloan kenik meg a kenyeruket vajjal, lekvarral, kremsajttal. Ebednel a talaloasztal elott sorban allnak a gyerekek, es onnan kapnak levest, foetelt es salatat. Aki szeretne repetazni, annak is jut mindig. Az uzsonna hasonlo rendben folyik, ekkor mindig kapunk gyumolcsot. Vacsorara pedig elfogyasztjuk, ami ebedrol maradt, illetve kenyeret, joghurtot eszunk.

Delutan farsangi mulatsagra keszulodtunk. A gyerekek szamtalan jelmez, alarc, paroka es egyeb kiegeszito kozul valogathattak. Aki akarta, annak meg az arcat is kifestettuk. Fel haromkor megerkezett egy rezesbanda a szallasunk ele. Csodalatosabbnal csodalatosabb, indokinai jellegu jelmezeket viseltek, es tancolva-mokazva fujtak a kicsit hamis, kicsit fura dalaikat. Ezutan vendegul lattuk oket a nappaliban. A gyerekek meleg teaval, a felnottek forralt borral oblitettek le kolbaszt es kenyeret. Nehany gyereket a zeneszek is kifestettek, olyan feketere, mintha korommal kentek volna be magukat. Miutan elkoszont a banda, ujra kimentunk szankozni sotetedesig. Ezutan vacsora, naploiras, es a jol megerdemelt alvas kovetkezett.

2 komment

Címkék: nap 3. liechtenstein

A bejegyzés trackback címe:

https://gyorgytelep.blog.hu/api/trackback/id/tr865069444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ibolya Győriné 2013.02.08. 18:05:27

Ez mind szép és jó látom jól elvannak a gyerekek. BÁLINT A ZOLIKÁVAL MIKOR BESZÉLHETEK IRD MEG?!!!!!!!

Telep György 2013.02.10. 11:31:38

Kedves Ibolya, a telefonokrol a masodik nap bejegyzesenek vegen irtunk.
süti beállítások módosítása