HTML

györgytelep

Friss topikok

Címkék

1. nap (3) 10 nap (1) 11. nap (1) 12. (1) 13. nap (1) 14. nap (1) 15. nap (1) 16. nap (1) 17. nap (1) 2. nap (3) 3. (3) 4. nap (3) 5. nap (3) 6. nap (3) 7. nap (3) 8.nap (1) 9. nap (1) erkezes (3) fenykepek (4) fotok (4) indulas (2) liechtenstein (21) nap (2) Címkefelhő

Tizenotodik nap (2013. februar 19, kedd)

2013.02.19. 18:59 Telep György

Valamivel 11 ora elott buszra szalltunk, es ket atszallassal, kb. egy ora utazas utan megerkeztunk Malbunba, a liechtensteini siparadicsomba. Elotte mindenkinek bekentuk az arcocskajat napvedo kremmel, nehogy a magasban, a ho fenytukrozo tulajdonsaga kovetkezmenyekeppen enyhebb egest szenvedjen valaki is. Bani B6 vitaminnal is ellatott bennunket, amely gyomornyugtato hatasarol ismert, s ennelfogva nem folosleges egy hosszu es kanyargos uton. Ezen felul buszken viseltuk uj napszemuvegeinket, melyeket Ginny osztott szet delelott, a hovaksagot megelozendo.

A tengerszint felett 500 meterre fekvo Schaanbol feljutottunk hat 1500 meterre, es innen gyalog meg 300 meter szintkulonbseget kuzdottunk le gyalogszerrel, a csodalatos panoramat elvezve. A ho kb. masfel meter vastagon fedte az osvenyeket es a hegyoldalt. Talalkoztunk egy hegyi kecskevel, aki nehany meterre tolunk szokdecselt a vandoruton, akarha a Csodaszarvas lett volna Hunor es Magor elejeben. A hegyoldalbol megfigyelhettuk a volgyben sielest tanulo gyerekeket es a szelsebesen cikazo tapasztalt sportolokat. Lattunk sziklafalba agyazott betlehemet, kereszteket a csucsokon, termeszetes vizgyujtoket, es kulonbozo allatok labnyomait. Racsodalkoztunk a csucsok tetejen agaskodo keresztekre, a falubeli fakunyhokra, Malbun legregebbi szallodajara, es az orszag legmagasabban fekvo templomara. Lattunk befagyott tavacskat es hegyi istallokat, ahol tavasztol oszig ejszakaznak a legelokre kihajtott tehenek es borjaik.

Az 5 kilometeres Sass-ut legmagasabb pontjan uzsonnaztunk meg: szinte meg soha nem esett ilyen jol az ennivalo, mint itt! Egy kis faronkre ulve pihentuk ki magunkat, amely nem volt egyeb, mint egy tuzrakohely korlatja - csak most annyi ho fedte, hogy le kellett guggolnunk hozza. 

A hazafele vivo utazast meg egy derek setaval toldottuk meg, mert nem voltunk varakozo kedvunkbeni a kovetkezo buszcsatlakozasig. Negy orara erkeztunk a gyerekhazba, ahol nem artott egy kicsit pihenni.

A napot az otorai estebeddel koronaztuk meg. A szokasos esti programok utan meg elfogyasztottunk egy nagy tal pattogatott kukoricat, majd mindenki a testet-lelket megtisztito zuhanyzasnak dedikalta magat. 

Szólj hozzá!

Címkék: liechtenstein 15. nap

A bejegyzés trackback címe:

https://gyorgytelep.blog.hu/api/trackback/id/tr365092709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása